Skaffa ett teleskop

Teleskop finns i många olika prisklasser av varierande kvalitet. Du som inte har så stora krav kan hitta ett hyfsat teleskop för under tusenlappen. Om du däremot är en erfaren astronom kan du behöva räkna med att lägga flera tusenlappar för att få ett teleskop som lever upp till förväntningarna.

Olika modeller

Ifall du inte har råd med teleskopet som du vill ha så finns det lösningar. Du kan sälja tandguld och tjäna mycket pengar. Tandguldet säljer du enklast via nätet genom att beställa ett guldbrev som du sedan skickar in kostnadsfritt. Du får sedan en värdering och pengarna in på kontot inom kort. När du sedan ska köpa ditt teleskop behöver du bestämma dig för hur pass bra det behöver vara. Det är främst zoomkapaciteten som skiljer de olika modellerna åt. Se även till att köpa ett teleskop med stativ då det underlättar avsevärt när du ska studera stjärnhimlen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *