Måla planeter på väggarna

Älskar du eller någon i din familj rymden och dess planeter kan det vara en bra idé om du målar planeter på väggarna. På så sätt blir ditt hem eller rum ännu mer personligt, för att inte nämna unikt. Nedan kan du läsa mer om hur du går tillväga för att måla planeter på väggarna där hemma.

Köp väggfärg

Till att börja med behöver du köpa hem väggfärg i de kulörer du önskar måla väggen i. Du behöver först och främst en grundfärg för att du därefter ska kunna måla planeterna på den. Den bästa grundfärgen är vit. Men om du vill efterlikna stjärnhimlen mer kan du välja en mörkblå färg. Grundfärgen är det du behöver mest av och den behöver torka innan du kan börja måla dina planeter. Utöver grundfärgen kan du också köpa hem andra färger som du ska måla själva planeterna i. Som tur är finns det väggfärger i regnbågens alla färger och på nätet kan du köpa hem allt det du behöver för en perfekt stjärnhimmel på dina väggar. Du hittar till exempel rött, blått, svart, gult och grönt.

Börja måla

När du har målat väggarna i den grundfärg du valt ut och låtit den torka är du redo att börja måla planeterna. Det viktigaste är att du ser till att skissa innan med hjälp av en blyertspenna. På så sätt blir det enklare att göra raka linjer. Använd en tunnare pensel för att måla konturerna. Därefter kan du ta en större pensel för att fylla i.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *